رییسجمهور تاکید کرد: ما فقط دنبال مذاکرات هستهای نیستیم. همه چیز ما مذاکرات نیست. در زمینه خنثی کردن و رفع تحریمها در حال اقدام هستیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی امشب در گفتوگویی با تلویزیون، درباره سفر به روسیه گفت: در سیاست بینالمللی در جمهوری اسلامی تلاش زیادی داشتهایم و داریم. در همه حوزهها این سیاست به صورت متوازن عمل نشده است و در سیاست تجاری و اقتصادی نیز همینطور است و نوعی عقبماندگی داریم.
وی ادامه داد: برخی میگویند نگاه به شرق و روسیه و چین مطرح شده است، ولی ما باید سیاست متوازن داشته باشیم. ما دنبال سیاست متوازن و جبران عقبماندگیها هستیم.
رییس قوه مجریه با طرح این سوال که چرا به 15 کشور همسایه توجه نمیکنیم؟ اظهار داشت: بعد از سفر اخیر به تاجیکستان حجم روابط ما سه برابر شده است. در ترکمنستان هم روابط ما گسترش یافت. نسبت به روسیه هم همینطور است.
ما فقط دنبال مذاکرات هستهای نیستیم
رییسی با بیان اینکه سه میلیارد روابط ما به روسیه میتواند به 10 میلیارد دلار برسد و صادرات و واردات به این کشور داشته باشیم، تصریح کرد: در حوزههای نفتی و گازی، صنعت، کشاورزی و هوافضا میتوانیم با روسیه همکاری کنیم. ما مزیتهایی داریم که مورد نیاز روسیه است و روسیه مزیتهایی دارد که میتواند مورد استفاده ما باشد.
وی با بیان اینکه ما فقط دنبال مذاکرات هستهای نیستیم، خاطرنشان کرد: همه چیز ما مذاکرات نیست. در زمینه خنثی کردن و رفع تحریمها در حال اقدام هستیم و در زمینه خنثی کردن تحریمها دنبال گسترش روابط با همسایگان از جمله روسیه هستیم و بنای ما با تعامل با همه کشورهای جهان است. البته با کشورهایی که دنبال تقابل باشند، اما مقابله میکنیم.
رییسجمهور با بیان اینکه سفر من پر از لبخند بود ولی اگر سفر فقط لبخند باشد که نفعی برای مردم ندارد، ابراز داشت: مسئله ما نفع مردم است و در جلسه با رییسجمهور روسیه با محوریت منافع مردم ایران صحبت کردیم. بعد از دیدار من و رییسجمهور روسیه، وی به وزرا گفته بود سریعا تصمیمات اجرایی شود. من هم چنین دستوری به وزرای خود دادم تا آثار ان برای مردم روشن شود.
ایران و روسیه درباره پایان سلطه دلار اشتراک نظر دارند
رییسی با اشاره به رایزنیهای انجام شده در مسکو بیان کرد: هر دو کشور اشتراک نظر دارند که باید سلطه دلار پایان یابد و با پول دو کشور تبادل شود. برای تکمیل فاز دو توسعه نیروگاه بوشهر، صادارت محصولات کشاورزی و واردات کالاهای استرتژیک، حذف تعرفهها و تکمیل مسیر شمال به جنوب کشور تصمیماتی گرفته شد که در جهت منافع مردم بود. درباره مسایل منطقهای و بینالملل هم گفتوگو کردیم.
وی درباره مذاکرات وین نیز یادآور شد: درخواست مذاکره مستقیم از سوی آمریکا جدید نیست و مدتها است مطرح شده، ولی تا الان با آمریکا مذاکره نکردهایم، اما چنانچه در طرف مقابل آمادگی رفع تحریمها وجود داشته باشد، جا برای توافق وجود دارد.
ادامه دارد…
انتهای پیام/
ارسال پاسخ