1538773 238

افزایش ۲۳ درصدی جمعیت هوبره در کشور

[ad_1]

1538773 238

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۴۰۰ جمعیت هوبره در کشور ۲۳ درصد افزایش داشته است.

 بر اساس اطلاعات رسیده از دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه سرشماری و پایش جمعیت گونه هوبره به طور همزمان با همکاری محیطبانان و کارشناسان ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های حوزه پراکنش در بازه زمانی ۱۵ تا ۳۰ آذرماه سال ۱۴۰۰ اجرا شد.

بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ۱۶ استان که در برنامه ملی سرشماری هوبره در سال ۱۴۰۰ مشارکت داشته‌اند تعداد ۳ هزار و ۴۲۲ قطعه هوبره در ۳۳۰ منطقه مشاهده و گزارش شده است که نسبت به تعداد ۲ هزار و ۷۸۱ قطعه هوبره شمارش شده در سال ۱۳۹۸، میزان ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، استان‌های یزد با تعداد ۷۵۴ قطعه، فارس با تعداد ۶۴۹ قطعه و اصفهان با تعداد ۴۹۳ به ترتیب بیشترین آمار مشاهدات هوبره را به خود اختصاص داده‌اند که در مجموع میزبان ۵۱ درصد از کل جمعیت سرشماری شده محسوب می‌شوند و کمترین میزان جمعیت متعلق به استان خوزستان با ۸ قطعه بوده است.

همچنین استان‌های کرمان با ۷۰ منطقه، فارس با ۴۷ منطقه و استان یزد با ۴۵ منطقه، بیشترین تعداد مناطق سرشماری جمعیت هوبره و استان قزوین با ۱ منطقه، کمترین تعداد مناطق سرشماری جمعیت هوبره را در برگرفته‌اند.

هوبره پرنده‌ای از راسته میش‌مرغ‌سانان است که پرندگانی خشکی‌زی با جثه متوسط تا بسیار بزرگ‌اند و پا‌ها و گردن بلند و منقار قوی و کوتاه دارند. حتی وقتی احساس خطر می‌کند، ترجیح می‌دهد روی زمین بدود، اگر در هنگام پرواز با خطر حمله یک پرنده شکاری روبرو شود، مدفوع چسبناک خود را مانند بمب به سمت پرنده شکاری پرتاب می‌کند. این بمب طبیعی که بسیار چسبناک است، پر و بال مهاجم را به هم می‌چسباند. از همین رو به پرنده بمب‌انداز معروف است.

خواندن  روایت یک موش از زندگی در تهران

هوبره از پرندگان مهاجر و در حال انقراض است که مورد حمایت بین‌المللی قرار دارد و شکار آن ممنوع است. زیستگاه این پرنده مهاجر، دشت‌های باز و وسیع است که متاسفانه توسط افراد سودجو شکار می‌شوند.

[ad_2]

Source link